• Cesta životom - výchovný koncert

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cesta životom - výchovný koncert.

            žiaci školy sa zúčastnili na výchovnom koncerte - Cesta životom, ktorý sa venoval zdravému životnému štýlu. Účinkujúci umelci žiakom zaspievali moderné piesne spojené s touto tematikou a poučili žiakov o spôsoboch kvalitného zdravého života. Žiaci si zaspievali a odmenili umelcov obrovským potleskom.

          • Vynášanie Moreny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vynášanie Moreny.

            Jeden zo zvykov, ktorý sa zachoval do dnešných čias, koná sa koncom zimy a vyjadruje túžbu ľudí skoncovať s chladným počasím a privolať teplé lúče slnka je Vynášanie Moreny. Morena nazývaná aj Muriena, Kaniža, Marmuriena alebo Barboriena bola staroslovanská bohyňa zimy a smrti, veľmi známa i v dnešnom folklóre. Je zosobnená zimou, na jar končí jej vláda. Nie je však možné považovať ju len za bohyňu smrti, alebo za akúsi ohyzdnú starenu, bola vraj veľmi krásna. Hovorí sa, že mala sestru nazývanú aj Živa, ktorá bola bohyňou jari a života. Prebúdzala sa na jar a jej vláda končila jeseňou. Tento zvyk má korene v predkresťanskom období, keď ľudia verili, že prírodu ovládajú nadprirodzené sily, ktorých konanie možno ovplyvniť. Týmto silám pripisovali aj striedanie ročných období. Morena symbolizovala zimu, preto ak ľudia chceli, aby prišla jar, museli ju zabiť, utopiť v potoku alebo upáliť. Mala podobu slamenej figuríny oblečenej do ženských šiat, ktorú niesli mladé devy so spevom k potoku. Pri brehu ju vyzliekli, zapálili a hodili do vôd rozmŕzajúcej rieky.

          • Otvorená hodina

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dubník srdečne pozýva predškolákov a ich rodičov na otvorenú hodinu, ktorá sa uskutoční dňa 29. marca 2023 so začiatkom o 9.00 hod. v prvej triede ZŠ. Tešíme sa na stretnutie s Vami!

          • Medzinárodný deň žien

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň žien.

            MDŽ je sviatkom žien a boja za ich rovnoprávnosť. Vznikol na Medzinárodnej ženevskej konferencii v roku 1910. Ako dátum tohto sviatku bol stanovený 8. marec na počesť veľkého štrajku 40 000 newyorských krajčírok z textilných tovární, ktorý sa konal v roku 1908. Tieto bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam. Naši žiaci si pod vedením pani učiteliek A. Kováčovej, J. Némethovej a A. Brlai Amblackej uctili ženy v škole a jej blízkom okolí tým, že im z lásky venovali ručne vyrobenú kytičku.

          • Dramatizácia rozprávky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dramatizácia rozprávky.

            Talentovaní žiaci 5. ročníka si pod vedením pani učiteľky A. Hlavatej pripravili pre svojich malých spolužiakov dramatizáciu rozprávky O červenej sliepočke. Zahrali žiakom prvého stupňa milý príbeh o tom, ako sa zvieratká naučili pomáhať jeden druhému. Žiaci 7. ročníka potom prečítali známu rozprávku Ako išlo vajce na vandrovku.

          • Zápis do materskej školy

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dubník Vám oznamuje, že zápis do MŠ sa uskutoční dňa 4. Mája ( štvrtok) v čase od 9:00 do 15:00 v priestoroch materskej školy.  Poprosíme priniesť prefotený rodný list dieťaťa a OP zákonného zástupcu. Tešíme sa na Vás a Vaše ratolesti..:)


            Na predprimárne vzdelávanie v MŠ sa prijímajú deti podľa § 59 a 59a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon).

            Do MŠ sa prednostne prijíma dieťa:
            -  ktoré dovŕšilo piaty rok veku a  plnenie predprimárneho vzdelávania je preň povinné,
            -  ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a ktorému bol odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky.
            Výnimočne možno do materskej školy prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky (predovšetkým kapacitné podmienky).

            Dieťa sa do MŠ prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu. Zákonný zástupca spolu s písomnou žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy (ďalej len „žiadosť“) predkladá aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní (ďalej len „potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa“).

            Toto potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa nie je potvrdením o akútnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením toho, že dieťa netrpí žiadnou takou chorobou, ktorej prejavy alebo dôsledky by mohli negatívne vplývať na jeho pobyt v materskej škole alebo ohrozovať, či obmedzovať výchovu a vzdelávanie jeho samotného alebo ostatných detí, ktoré sa na predprimárnom vzdelávaní v MŠ zúčastňujú.

            Ak sa do materskej školy prijíma dieťa, ktoré má zariadením výchovného poradenstva a prevencie identifikované špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby (ďalej len „ŠVVP“), zákonný zástupca musí okrem žiadosti o prijatie dieťaťa a potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa predložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencieak ide o dieťa so zmyslovým a telesným postihnutím, aj vyjadrenie príslušného odborného lekáraOkrem toho je potrebné odporúčanie všeobecného lekára, či odporúča prijatie takéhoto dieťaťa.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dubník Vám oznamuje, že zápis do 1. ročníka sa uskutoční dňa 4. apríla 2023 (v utorok) v čase od 9.00 do 16.00

            v priestoroch základnej školy. Prosíme o elektronické vyplnenie priloženej prihlášky. K elektronickej prihláške môžete pripojiť rodný list dieťaťa ako prílohu v obrázkovom formáte alebo v pdf. !!! Údaje žiadame vypisovať správne aj s diakritikou (mäkčene, dĺžne a pod.) !!! V prípade, že nemáte možnosť prihlášku vyplniť, vyrieši sa jej vyplnenie priamo na zápise. Rodičia si so sebou prinesú rodný list dieťaťa (ak tento neuviedli ako prílohu v elektronicekj prihláške) a občiansky preukaz.

          • Vtáčie búdky a krmítka

          • Starostliví žiaci 3. a 4. ročníka pod vedení pani učiteľky Vajdovej umiestnili v areáli školy vtáčie krmítka a búdky. Žiaci sa naučili, ako s mierou v zime prikrmovať zvieratká.

          • Fotografovanie žiakov - oznam pre rodičov

          • Dňa 2.3.2023 sa v ZŠ s MŠ Dubník uskutoční fotografovanie žiakov. Čo sa týka ceny, komplet (6 fotografií) je za 16 eur. Cena samostatných fotiek sa pohybuje od 2 - 7 eur. Súrodenec má komplet za 8 eur.

            Prosíme rodičov, aby deti usmernili, či majú záujem o fotgrafie. 

          • Chrípkové prázdniny

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dubník oznamuje rodičom a zákonným zástupcom detí a žiakov, že na základe rozhodnutia RÚVZ Nové Zámky sú v dňoch od 07.02.2023 do 10.02.2023 sú z dôvodu vysokej chorobnosti vyhlásené pre žiakov základnej školy CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY. Žiaci sa do školy vrátia 13.02.2023, t.j. v pondelok.

          • Súťaž Drahý Pablo Picasso

          • Šikovní výtvarníci Denis Garai a Lilla Ivanega z 3.ročníka a Denis Brlai z 5.ročníka pod vedením pani učiteľky Rozsnyóovej vytvorili krásne diela inšpirované slávnym maliarom Pablom Picassom. Zaslúžili si od nás malú pozornosť.

          • OZNAM

          • Milí rodičia, riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Dubníku Vám oznamuje, že zajtra (21.12.2022) bude vyučovanie prebiehať podľa rozvrhu. Žiaci končia piatou vyučovacou hodinou (6ta hodina sa neuskutoční z organizačných príčin). ŠKD nebude ani zajtra (21.12.) a ani vo štvrtok (22.12.). Vianočné prázdniny sa začínajú v piatok 23. decembra 2022. Vyučovanie sa opäť obnoví v pondelok 9. januára 2023.

          • Chrípkové prázdniny

          • Riaditeľstvo ZŠ Dubník Vám oznamuje, že na základe rozhodnutia RÚVZ Nové Zámky sú z dôvodu vysokej chorobnosti vyhlásené pre žiakov základnej školy CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY v trvaní od 14.12.2022 do 20.12.2022. Vyučovanie sa obnoví dňa 21.12.2022 (v stredu).