• Jarná výzdoba našej školy

          • Žiaci na pracovnom vyučovaní tiež nezaháľajú a vytvorili pod vedením šikovných pedagogogičiek tieto krásne jarou inšpirované ozdôbky.

          • Slovenčina hrou

          • Zábavné hodiny slovenského jazyka a literatúry na druhom stupni s jazykovými hrami, literárnymi prešmyčkami, doplňovačkami, obrázkovými rébusmi, hádankami, pantomímou, piesňami, prácou s bábkou i novinami, ako aj návšteva školskej knižnice vyčarili neopakovateľnú súťažnú atmosféru a dobrú náladu.

          • Deň vody

          • Projektové vyučovanie na hodinách prírodovedy a biológie pod vedením pani učiteľky A. Vajdovej.

          • Model sopky

          • Naši šikovní piataci Sofia Majerčíková a Paľko Gajda si pripravili prezentáciu modelu sopky na hodine geografie. Tvorivosti sa medze nekladú. 

          • Zmeny v školskom semafore platné od 25.02.2022

          • Do domácej izolácie ide iba žiak s pozitívnym výsledkom Ag samotestu, jeho spolužiaci naďalej navštevujú školu, pokiaľ neprejavujú príznaky COVID-19, ale musia mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty rúškom alebo respirátorom.

            Zrušenie povinnosti nosenia rúšok v triedach, naďalej nosenie v spoločných priestoroch (povinnosť nosiť po izolácii respirátor).

            Mimovyučovacie aktivity sa nemusia ďalej organizovať v režime OTP, avšak na základe rozhodnutia ministra je stále potrebné predkladať „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“. Využívanie samotestov pred mimovyučovacími aktivitami je naďalej odporúčané.

          • Karanténa pre 2. ročník

          • Z dôvodu výskytu ochorenia Covid19 majú žiaci druhého ročníka karanténnu povinnosť do nedele 27.2.2022 a prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania cez Teams. Do školy sa teda vrátia až po jarných prázdninách, teda v pondelok 7.3.2022.

          • Karanténa pre 8. ročník

          • Z dôvodu výskytu ochorenia Covid19 majú žiaci ôsmeho ročníka karanténnu povinnosť do štvrtka 24.2.2022 a prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania cez Teams. Ak zostanú bezpríznakoví, v piatok 25.2.2022 sa vrátia do školy s podpísaným vyhlásením o bezpríznakovosti.

          • Karanténa pre 1. a 5. ročník

          • Z dôvodu výskytu ochorenia Covid19 majú žiaci prvého a piateho ročníka karanténnu povinnosť do utorka 22.2.2022 a prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania cez Teams. Ak zostanú bezpríznakoví, v stredu 23.2.2022 sa vrátia do školy s podpísaným vyhlásením o bezpríznakovosti.

          • Karanténa pre 6. a 3. ročník

          • Z dôvodu výskytu ochorenia Covid19 majú žiaci šiesteho a tretieho ročníka karanténnu povinnosť do pondelka 21.2.2022 a prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania cez Teams. Ak zostanú bezpríznakoví, v utorok 22.2.2022 sa vrátia do školy s podpísaným vyhlásením o bezpríznakovosti.

          • Karanténa pre 8. ročník

          • Z dôvodu výskytu ochorenia Covid19 majú žiaci ôsmeho ročníka karanténnu povinnosť do štvrtka 17.2.2022 a prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania cez Teams. Ak zostanú bezpríznakoví, v piatok 18.2.2022 sa vrátia do školy s podpísaným vyhlásením o bezpríznakovosti.

          • Karanténa pre 5. ročník

          • Z dôvodu výskytu ochorenia Covid19 majú žiaci piateho ročnka karanténnu povinnosť do stredy 16.2.2022 a prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania cez Teams. Ak zostanú bezpríznakoví, vo štvrtok 17.2.2022 sa vrátia do školy s podpísaným vyhlásením o bezpríznakovosti.

          • Vianočný príhovor

          • Milí žiaci, vážení rodičia, vážení  kolegovia i návštevníci  našej webovej stránky!

             

            Dovoľte mi, aby som sa Vám  prihovorila v tejto slávnostnej chvíli, keď sa celý svet stíši a spomalí. Je tu čas najkrajších sviatkov v roku, čas, keď zvyčajne je priestor na stretnutia rodín pri vianočnom stromčeku a štedrovečernom stole, keď sa „bežne“ rodiny navštevujú, tešia sa, radujú sa a želajú si všetko dobré do nadchádzajúceho sa nového roku. Toto obdobie má svoje čaro, lebo takmer každá naša komunikácia začína novoročným vinšom. Tento rok a tieto sviatky ale do značnej miery sú iné.

             Nie, podstata Vianoc sa nezmenila, len spôsob oslavy, spôsob komunikácie a spôsob rodinných kontaktov sa „mierne“ upravili podľa súčasnej nelichotivej situácie. Predpokladám, že v tejto modernej pretechnizovanej dobe, nikomu nerobí problémy, aby sa so svojimi blízkymi stretával prostredníctvom elektronických komunikačných prostriedkov, keď už osobné stretnutia sú rizikové. Musíme sa aj v tejto oblasti trochu uskromniť, vydržať, zrieknuť sa našich zaužívaných zvyklostí, aby sme ešte dlho mohli sláviť najkrajšie dni a najkrajšie sviatky v roku.

            Aj rok 2021 zostane v histórii ľudstva nezmazateľne zapísaný ako pandemický. Takto pred rokom sme si navzájom želali aby ten nasledujúci rok bol lepší ako ten predchádzajúci. Žiaľ, nebolo to tak. Naďalej témou dňa sa stali pojmy ako ochorenie COVID-19, pandémia, protiepidemiologické opatrenia, dištančné vzdelávanie a pod.

             Som hrdá na to, že sme toto hektické obdobie so cťou zvládli. Odučili sme zopár mesiacov prezenčne a potom dištančne. Do určitej miery sme pokročili aj v elektronizácii vzdelávania. Do akej miery bola táto naša „cesta“ úspešná, ukáže budúcnosť.  Uvedomujeme si, že všetkým nám chýbajú sociálne kontakty. Sme síce v práci, pracujeme, vzdelávame, ale naša škola bez žiakov je smutná  a všetci si uvedomujeme, aká dôležitá je prezenčná výučba, dennodenný dialóg žiaka a učiteľa, spoločné stretnutia,riešenie problémov, výziev a úloh.

             Postupne sme aktualizovali pokyny ohľadom pandémie, aby sme chránili zdravie a životy zamestnancov a žiakov a vďaka zodpovednému prístupu Vás všetkých, sme toto obdobie (zatiaľ) zvládli.

             

            Milé kolegyne a kolegovia,

            Využívam tento priestor na to, aby som sa Vám poďakovala za Vašu obetavú prácu v prospech našej školy a materskej  školy v naozaj sťažených podmienkach pandémie. Pedagógom  za ich  pedagogické výkony, nepedagogickým  pracovníkom za ich vysokú profesionalitu v administratíve, prevádzke a všetkých potrebných službách.

            Moje poďakovanie patrí aj našim žiakom a rodičom, ktorí tiež pohotovo prijali výzvu na spoluprácu na inej báze a prispôsobili si svoje zaužívané zvyklosti tak, aby spolupráca učiteľa a žiaka bola aj za týchto podmienok na patričnej úrovni. 

            V mene svojom Vám želám krásne, radostné a požehnané vianočné sviatky. Nech spolu so svetlom vianočných sviečok sa vo Vašich rodinách rozžiari svetlo pokoja, radosti, pokory, obety a šťastia. Do roku 2022 Vám želám najmä pevné zdravie, veľa úspechov v pedagogickej práci, ale aj v súkromí.  Žiakom želám veľa úspechov pri zdolávaní nástrah náročného štúdia, taktiež im želám, aby sa na našej škole cítili dobre a študovali s pocitom, že získajú vzdelanie, ktoré ich pripraví do ďalšieho štúdia a otvorí im bránu do reálneho  života.  Rodičom želám hlavne veľa  zdravia, lásky, energie,porozumenia a trpezlivosti pri výchove svojich detí.

            Úprimne Vám ďakujem za všetko, čo ste v tomto roku vykonali v prospech našej školy a v prospech celej spoločnosti.

            Požehnané vianočné sviatky a úspešný bezkovidový rok 2022.

             

            Daniela Ostrodická, riaditeľka

             

             

             

          • Zmeny v školskom semafóre

          • Upozorňujeme rodičov a žiakov na zmeny v školskom semafóre:

            -žiaci musia mať opäť nasadené rúška vo vnútorných priestoroch a teda aj počas vyučovania

            -ruší sa krúžková činnosť

            -je prísne zakázané spájať triedy, preto sa mení rozvrh

            -je zakázané vstupovať do budovy školy neoprávneným, teda aj rodičom.

            Ostatné dôležité zmeny je možné si naštudovať v dokumente Školský semafór. Za porozumenie a akceptovanie zmien ďakujeme.

             

          • Vyhlásenie o bezpríznakovosti

          • Milí rodičia!

            Pripomíname Vám, že pred skončením karantény je potrebné žiakov otestovať (stačí samotest, ktorý sa dá kúpiť aj v Jednote) a do školy môžu nastúpiť iba s podpísaným vyhlásením o bezpríznakovosti. Žiaci bez tohto tlačiva sa na prezenčnej forme výučby nebudú môcť zúčastniť a budú musieť priestory školy opustiť. Tlačivo je možné stiahnuť si na uvedenom odkaze, prípadne je k dispozícii v škole, kde si ho môžete vyzdvihnúť. Pre používateľov aplikácie edupage je možnosť vyplniť elektronické vyhlásenie o bezpríznakovosti.

          • Dôležitý oznam - karanténa!

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nových Zámkoch vyhlasuje riaditeľstvo Základnej školy Dubník karanténnu povinnosť pre žiakov 3, 4, 5, 6, 8 a 9 ročníka. Žiaci zostávajú v karanténe 10 dní, to je do 18.11.2021. Do školy nastupujú 19.11.2021 a do tohto času sa vzdelávajú dištančne online formou cez Teams, kde nájdu aj svoj rozvrh hodín. Ak žiaci budú mať počas karantény príznaky, odporúčame objednať ich na PCR test. Pred nástupom do školy (teda pred 19.11.) žiadame vykonať AG test všetkým žiakom.