• Projektové vyučovanie na hodine geografie v 5.ročníku

          • Do fotoalbumu bola pridaná nová galéria Projektové vyučovanie na hodine geografie v 5.ročníku.
            01.03.2013 09:45
             

            Naša škola kráča s dobou!

                         Moderné technológie sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou vyučovania na našich školách a my sme veľmi radi, že jedna z takýchto vymožeností – interaktívna tabuľa, sa nachádza aj v našej škole. Učitelia ju využívajú pre zatraktívnenie výuky a možnosti názorne ukázať žiakom vysvetľované učivo. Deťom sa samozrejme takáto výuka páči. Je to obrovská zmena oproti klasickému vyučovaniu, čo možno vidieť i na fotografiách žiakov piateho ročníka. Žiaci sa sami stávajú učiteľmi a navzájom si prezentujú pripravované projekty, v tomto prípade učivo z Geografie: Sopky. A že nemáme iba šikovných žiakov, ale aj ich rodičov, nám potvrdila Jennifer Tóthová, ktorej otecko doma zhotovil nádhernú maketu sopky, z ktorej dokonca tiekla láva!

                        Pevne veríme, že časom budeme mať v každej triede takúto interaktívnu tabuľu a tým uľahčíme a zatraktívnime vyučovanie na každej jednej vyučovacej hodine.

                       

          • Valentínske tvorivé dielne

          • V dňoch 12.2. a 15.2.2013 sa žiaci 1. a 2. stupňa ZŠ Dubník zúčastnili  valentínskych tvorivých dielní v Galérii umenia v Nových Zámkoch. Deti mali možnosť vytvoriť si z rôznych druhov materiálov valentínske srdiečka a ozdoby. Súčasťou akcie bola aj prehliadka obrazov v galérii. Nálada bola vynikajúca, deti sa tešili zo svojich výtvorov. Touto cestou chceme pochváliť žiakov našej školy nielen za ich zručnosť, ale aj za vzorné správanie. Sme radi, že sa nám aj táto akcia vydarila a tešíme sa na ďalšiu.

          • Maškarný ples

          • Dňa 8.2.2013 sa v budove ZŠ Dubník uskutočnil Maškarný ples pre žiakov MŠ a ZŠ. Do školy prišlo veľa rodičov a starých rodičov, aby si pozreli masky od výmyslu sveta. Po chodbe školy sa prechádzali čarodejnice, princezné, lienky, šašovia, cukríky, piráti a iné rozprávkové bytosti. Porota mala veľmi ťažkú úlohu pri výbere najkrajších masiek. Nakoniec sa im podarilo vybrať si 6 najkrajších masiek z MŠ a 10 masiek zo ZŠ. Zvláštnu cenu dostala malá zajačica s mrkvičkou, ktorá zaujala všetkých prítomných, napriek tomu, že mala iba dva roky. Nálada bola vynikajúca. O hudbu sa postarali žiaci našej školy. Na konci sme vyhodnotili zber papiera a bateriek. Cenou pre víťazov zberu papiera boli torty a pre víťazov zberu bateriek baterky. Pani učiteľky a páni učitelia pripravili pre deti aj  súťaže a hry, na ktorých sa deti dobre zabavili. Sme radi, že sa nám tento deň vydaril a máme nové spoločné zážitky.

          • Pozvánka na Maškarný ples

          • Dňa 8.2.2013 sa uskutoční Maškarný ples pre žiakov materskej a základnej školy v priestoroch budovy školy. Začiatok o 9.00.hod.  Srdečne pozývame rodičov aj starých rodičov.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 4.2. 2013 sa uskutočnil zápis do prvého ročníka v šk.roku 2013/2014. Na zápis prišlo 16 predškolákov spolu so svojimi rodičmi a pani zástupkyňou pre MŠ Kamilou Trévaiovou. Zápis prebehol zaujímavým, netradičným spôsobom, a to rozprávkovou formou. Zápis pripravili p.učiteľky Mgr. Andrea Kováčová, Mgr. Gabriela Pálinkásová a p.učiteľ Mgr. Ladislav Bartha. Predškoláci boli veľmi šikovní, zvládli všetky prekážky. Tešíme sa na stretnutie v septembri !

          • Otvorená hodina pre predškolákov a ich rodičov

          • Dňa 28.1. 2013 sa uskutočnila otvorená hodina pre predškolákov a ich rodičov. Otvorená hodina bola v prvej triede, pod vedením p. učiteľky Mgr.Gabriely Pálinkásovej.  Žiaci prvej triedy ukázali svoje vedomosti zo slovenského jazyka, čítania, písania a matematiky. Pani učiteľka zapojila do výchovno-vzdelávacieho procesu aj predškolákov. Žiaci prvej triedy ako aj predškoláci boli veľmi šikovní.

          • Vznik tejto www stránky

          • Stránka našej školy je konečne na internete. Nájdete tu množstvo rôznych funkcií a zaujímavostí. Zoznamy žiakov, tried, učiteľov, rozvrhy, aktuálne suplovania a množstvo iných údajov.